2013. július 29., hétfő

Raspberry Sorbet

A múltkor írtam nektek,hogy megosztanám veletek a kedvenc otthon, könnyen elkészíthető, számomra nagyon bevált receptet. Most sort kerítettem rá, hiszen már nem egy olvasóm kérdezte meg,hogy mikor lesz már valami új rész?! Hát most sikerült mindenre (legalábbis a legtöbb dologra) időt szakítanom, így ezt a bejegyzést is megírtam, bár elég rövidre sikeredett. Remélem aki kedvet kapott hozzá, az majd ki is próbálja, és megosztjátok majd velem kommentbe,hogy hogyan sikerült nektek!

~Amire szükséged van az elkészítésében: 
~ 150 gramm cukor
~ 1 esetleg 2 darab citrom
~ 700 gramm málna (azért málna, mert az számomra a második kedvenc gyümölcs, de ha ti annyira nem szeretitek, akkor lehet eper is például a málna helyett)
~ 1 tojásfehérje
~ víz
~ mérőpohár
~ egy edény
Én úgy szoktam kezdeni,hogy minden egyes hozzávalót, amit leírtam nektek mindig kikészítem az egyik konyhapultra, hogy ne keljen keresgélni közben, hanem elsőre meglegyen minden, így nem történik óriási galiba, például nem ég oda semmi, nem forr fel minden egy perc alatt, miközben keresgélnéd a hozzávalókat egyesével minden másodpercben.
Először is egy edénybe kell önteni 150 ml vizet, ezt mérőpohár segítségével tudjátok megfigyelni. Ha benne van az edényben a víz, akkor utána a megadott cukor mennyiséget is öntsd bele ( 150 gramm). Aztán tedd fel a tűzhelyre és kezd el melegíteni rajta közepes fokozaton. Addig hagyd a tűzön, amíg a cukor teljesen fel nem olvad a vízben, utána húzd félre a szirupot a tűzhelyről, és hagyd kicsit kihűlni. Addig amíg a szirup hűl, vegyél elő még egy edényt. A málnádat mosd meg jó alaposan. Én egy tálkában szoktam lemosni és utána a tála tartalmát óvatosan beleöntöm egy nagyobb szűrőbe, de úgy,hogy a málna ne törjön össze, hiszen az nem jó ha kifolyik a legtöbb leve, hiszen akkor már szinte nem ér semmit sem ebben a receptben a gyümölcs. Ha lemostad a málnákat, akkor utána öntsd bele egy tiszta, közepes méretű tálkába, majd 1 esetleg 2 citrom levét csepegtesd bele a málnába. Majd a kihűlt szirupba öntsd bele a málnát és a benne lévő citromlevet, és jól, alaposan keverd össze őket.
5 óráig kell fagyasztva tartani, és körülbelül 30-40 percenként meg kell kavarni, csak azért ez egy jó tipp, mert így nem képződnek benne órási jégdarabok.
A vége fele, ha már olyan 3 órája bent van a fagyasztóban, akkor törj fel egy tojást, és válaszd el a fehérjét a sárgájától. A fehérjét pedig jól verd fel, és 3 óra állás után keverd bele a fagyasztóban lévő málnás-citromos-vizes-cukros oldatba. Majd ha letelt az 5 óra, utána vedd ki, és máris tálalhatod.


2013. július 22., hétfő

Dress

Egy olyan kéréssel fordult hozzám az egyik lány olvasó,hogy ha lehet akkor írjak a szalagavatós ruhákról. És azt is mondta,hogy szerinte nem egyedül őt fogja érdekeli ez a rész, hiszen gondolom a számára ez most fontos. Nagyon örülök annak, hogy konkrétan engem kért meg,hogy írjak erről pár szót. Az egyik barátnőm is pont most keresi a megfelelő ruhát, és neki is én segítek ebben.
De, sajnos annyi mindent nem fogok tudni elmondani róla, meg írni róla, hiszen nekem még nem most lesz ez az esemény, hanem csak 2 év múlva, de minden tőlem telhetőt megpróbálok, hogy kihozzak ebből valami jót, de akkor kezdjük is bele.

Gondolom, mikor eljön az adott idő, az adott alkalom, mindenki felteszi magában a kérdés: Milyen legyen majd a szalagavatós ruhám?
Válaszom: Szerintem olyan egy szalagavatós ruha, ami teljesen hozzád illik. Szóval a ruhán keresztül tudod tükrözi a személyiségedet, hogy ha valaki ránéz akkor azt mondja: "Húú, ez a ruha pontosan te vagy."! Hiszen ez a cél, nemde? Egy ruha olyan legyen ami neked tetszik, ne olyan ami más szerintem jobb lenne, hanem amiben te, csak is te, érzed jól magadat. Olyan ruhát keress ami kimutatja az egyéniségedet, esetleg a stílusodat is,mert ha véletlenül ugyan olyan ruhában jelensz meg, ami már van az egyik évfolyamtársadnak, esetleg osztálytársadnak, akkor az mindkettőtök számára nagyon kínos lesz. Nézd azért a szempontokat is,hogy olyan darabot válassz, amiben jól tudsz mozogni, sok a hely benne, és nem csak toporogni tudsz egy helyben, mert fontos az is,hogy a keringő, vagy az egyes táncoknál milyen a mozgásod benne.

Mivel szinte mindenkinek pánt nélküli csodaszép, fehér ruhája lesz, és ha te nem szeretnél olyan lenni mint ők, szeretnél kitűnni akkor ilyen fazonúakat keress:

De ha te úgy érzed,hogy te is pánt nélküli, csipkés, fodros, esetleg egyszerű és szolid vagy, és tudod,hogy ki tudod tölteni a ruhádat, akkor ilyesmi fazonút is választhatsz:


 Minden tőlem telhetőt kihoztam ebből a bejegyzésből, de sajnos nem sokat értek hozzá, mivel nekem még nincsen szalagavatóm, így sajnos nem tudom. De amit tudtam, azt elmondtam, és leírtam.
Kölcsönözni/ venni sok helyen tudtok, ha oda elmentek, biztosan lesz kedvetekre olyan darab, ami tökéletesen fog állni! Inkább keresgéljetek még sokáig, és ne a legelső darabot vegyétek meg ami a kezetekbe kerül, hiszen lehet,hogy megbánjátok. Mert ez az életetekben egy nagyon fontos esemény lesz! Ami felejthetetlen emlék marad mindenki számára.

2013. július 18., csütörtök

Haul

Sziasztok,
már egy ideje ígérgetem, hogy lesz Haul bejegyzésem is, és most végre összegyűjtöttem a ruhákat, elővettem a jobbik fényképezőmet, megvártam a ma reggelit, míg jók lesznek a fényviszonyok, és végre le tudtam nektek fotózni mindent. Persze még most is folyamatosan bővülnek a leárazásokon szerzett ruháim, mert jövőhéten is teszünk egy kis kiruccanást a WestEnd-be! Így nem éppen mondhatom azt,hogy több ruhát nem szerzek be, és ,hogy ez az összes, mert ez nem igaz. Ha lesznek újabb ruhák, akkor újabb haul következik idővel.
Puszi,Berni.

Nem is húzom tovább a szót, jöjjenek a képek, és mellé az árak, plusz a boltok:

Ez egy H&M kabát, amikor megláttam rögtön beleszerettem, hiszen már mióta kutatok egy ilyen darabot. Nagyon tetszik,hogy az alapszíne zöld, és az ujjai pedig mind fekete bőrből vannak, csodás darab.
4.990 Ft volt a leárazáson, az eredeti ára 10.000 valahány ezer forint volt.


Ezt a felsőt tegnap szereztem be, megláttam és rögtön imádtam, hiszen szerintem teljesen egyedi darab. Nagyon tetszett már magába véve a fekete színe, hogy gyönyörű a szabás, és az,hogy az alja kitüremkedik. Az csak számomra egy óriási plusz volt,hogy a hátulja cipzáros volt, és az meg főleg megtetszett,hogy a vállánál  apró szegecsek díszítik.
Kereken 4.000 Ft volt, az eredeti ára 6.999 Ft.
Ez is szintén egy H&M darab. Ezt akkor szereztem be a leárazáson, mikor előzőhéten a nagypapámnál voltam a kórházban. Amikor megláttam rögtön megtetszett. Egy magasabb szárú csizmával, és a napszemüvegemmel, és karkötőkkel kombináltam az egyik nap. És rögtön Eleanor Calder stílusa jutott az eszembe. Nagyon megszerettem ezt a ruhát,hiszen alakformáló, és teljesen rá simul az alakomra.
3.000 Ft volt, és az eredeti ára pedig 8.990 Ft.
Ez is egy H&M blúz. Nagyon megtetszett a színe, és az is,hogy hátul hosszabbított, nagyon jól keveredik benne a fekete szín,és nagyon jól lehet kombinálni bármivel, hiszen ez egy sima blúz.
2.000 Ft volt, és az eredeti ára 5.990 Ft.
Körülbelül 2 hete betévedtem a Váci utcai kisebb H&M-be, és 6 percem volt,hogy körülnézzek. Szinte dobálják az emberek után a mindenféle rövidnadrágokat, és ezen a darabon megakadt a szemem, hiszen már régóta vágyom egy díszesebb darabra, és most megtaláltam.
2.000 Ft volt, és az eredeti ára pedig 6.990 Ft.
Az egyik barátnőmmel találkoztam a WestEnd-be, és elmentünk vásárolgatni, ő még nem járt ott, és én kapva kaptam az alkalmon, és bevezettem mindegyik kedvenc helyemre, és megnéztünk a választékot. A H&M-be ez az egy darab volt ami nagyon megtetszett, és ezzel távoztam. Ez egy fekete-fehér nadrág, ami a boka fölé ér, az oldala cipzáros egy szakaszban, és ami a legjobban tetszett benne, hogy a derékig kell felhúzni.
Kettő darab cipőt is vettem a leárazásokon a Deichmann-ban. Az egyiket már bemutattam nektek külön, az egyik napon, ez pedig a másik. 3.000 Ft volt a leárazáson, és az eredeti ára 8.990 Ft volt.
Egy új topánkát már mióta szerettem volna, ráadásul nagy divat az,hogy az eleje ezüst színű az adott cipőnek.
Ezt a gyűrűt az Iam-ben vettem. Ez is szintén egy leárazott darab volt, hiszen csak 800 Ft volt, miközben az eredeti ára pedig 2.000 valamennyi volt, sajnos már nem emlékszem rá, és a blokkot is kidobtam már.
Ez egy Bijou Brigitte gyönyörű neon rózsaszín nyaklánc.
Régóta vágytam már egy ilyen darabra,és mikor megláttam összvissz csak kettő darab volt belőle, kapva kaptam az alkalmon, és máris megvette. 1.200 Ft volt, az eredeti ára pedig 2.990 Ft.
Végül mikor megláttam ezt a napszemüveget sajnos nem tudtam megvenni,mert másra már elköltöttem a pénzemet. Ez egy Bijou Brigitte darab, véletlenül tévedtünk be a minap a barátnőmmel, és mivel nagyon beleszerettem, és régóta szerettem volna ilyet venni, hiszen már nagyon sok helyen kerestem, ezért körülbelül egy napig csak ezen a darabon járt a fejem. Másnap visszamentem, felpróbáltam ezt a darabot, és a feketét is, és végül megvettem. És a mai napig nem bánom, mert imádom!
3.890 Ft volt a leárazott ára, az eredeti pedig 5.990 Ft volt.

Kommentbe ti is leírhatjátok,hogy miket vettetek a leárazásokon, esetleg kérdezhettek is tőlem, ezekkel kapcsolatban!

2013. július 15., hétfő

Óriáskerék

Ugyebár megkérdeztem,hogy elszeretnétek-e olvasni az élménybeszámolómat egy rövidke részben az óriáskerékről, és a többiről. Sokan szerettétek volna, így csináltam nektek képeket is, elég sokat, bár a végén a fényképezőgépem szortírozása közben elég sok kikerült a kukába, mert mégsem olyan volt, mint aminek én elképzeltem.
Az óráskereket gyalog közelítettük meg, körülbelül 30 perc sétával, egy rövidebb úton, mert találkozónk volt. Összesen egy ilyen "kabinba" 8-an férnek bele, és mi ezért is úgy oldottuk meg a dolgokat,hogy pontosan 8-as legyünk. Sokan közülünk eléggé féltek, hiszen tériszonyuk volt, de mégis annyira jó érzés volt.
Volt VIP "kabin" is, én mindenféleképpen abba szerettem volna felülni, de sajnos ez nem volt megoldható!
Körülbelül 15 percet vártunk mire mi is sorra kerültünk.
Úgy volt,hogy 3 kört megy az egész, de a végén még meg is lepődtünk,hogy négy kört mentünk a három helyett, így még jobban gazdagodtunk egy élménnyel! Egy kis negatívum volt az egészben,hogy annyira nem volt szép a táj, a kilátás mint amire mi számítottunk, de nagyon messzire elláttunk, és sok mindent észrevettünk. Nagyon szép volt,hogy éppen a naplementében értünk fel a csúcsra, pont a kerék közepére, és ott meg is álltunk egy 3 percre. De amikor valaki megmozdult, vagy felállt, akkor rögtön elkezdett mozogni az egész, amitől még én is kicsit megremegtem. Bár aznap nem volt annyira meleg, de mégis kellemes idő volt, és a szerencse az volt,hogy légkondit is szereltek be az összes "kabinba".

Most akkor mutatok nektek pár képet, amiket én csináltam aznap az óriáskeréken, és az óriáskerékről:











Az óriáskerék után már 9-en lettünk, és úgy döntöttünk,hogy elmegyünk egyet fagyizni, megkóstoljuk a híres, kézműves fagyit, amit már sok embertől halottunk és mindenki áradozott róla,hogy milyen jó. Megkóstoltam én is, és mondhatom,hogy igazán jó, teljesen már íze van a fagyinak. Sokkal jobb lehet érezni benne az ízeket, sokkal lágyabb, sokkal finomabb is mint a többi, utcai fagyi. Persze az ára is megvan kellőképpen, de mégis nagyon finom, és szerintem megéri. Aztán én utána ettem egy kis Macaront is, ami szintén csak isteni volt. Közben sétáltunk egy kicsit a városban, körbejártunk a Váci utcát, és sok helyre benéztünk, megittunk egy üdítőt, fényképeket csináltunk, beszélgettünk, csodás nap volt!

Erről is csináltam pár képet:








Itt én vagyok a sötét nadrágos. 

2013. július 10., szerda

Skirt

Úgy gondoltam,hogy ne maradjatok friss bejegyzés nélkül, ezért időzítőre hamarosan beállítok pár bejegyzést, hogy amíg új outfit poszt nem kerül fel, addig is legyen mit olvasgatnotok.
Ma, a szoknyákat választottam ki nektek,hiszen tombol a hőség, a nyár, a fesztiválok hada már réges-régen elkezdődött, mindenki megérezte már.
A csajosabb vonalat képviselő lányok gardróbjában szinte az alapdarabok közé tartozik a szoknya, minden mennyiségben, minden fajtában. Én régóta nem vagyok a szoknya hívője, és a rendszeres hordozója. De, amióta tudom milyen felsővel, milyen cipővel, kiegészítőkkel lehet tökéletesen kombinálni őket, azóta nagyon szeretem, és szívesen hordom is minden adott alkalommal. Egy nyári, meleg napon a szoknya teljes mértékben praktikus is, hiszen jól szellőzik, és nagyon csinos, divatos darab.
Az én kedvencem a maxiszoknya, hiszen nagyon előnyös és divatos darab.
A színes maxik a tavaszias hangulatot hozzák elő az emberben, az olívazöld darabok nagyon dominánsak és a barackrózsaszín meg szinte mindeninek nagyon jól áll.
 Sokan azt gondolják,hogy az ilyen tervezésű szoknyák nagyon "öregesek", és ezért is vagy nem mernek ilyet felvenni, vagy első látásra elítélik ezeket az igazán csodás darabokat. Egy jó sliccezéssel készült ilyen szoknya nagyon csinos lehet, és kicsit merészebb is,hiszen az egyik lábunk mindenféleképpen ki fog kandikálni  az anyagból. A mintás darabokról is szeretnék pár szót mondani, nekem inkább az egyszerű, domináns sötét színű fazonúak tetszenek, azok lopták be magukat a szívembe, de ettől függetlenül a mintás, színes és mindenféle motívummal ellátottak is sok mindenkinek jól állnak. Aki merészebb, és ilyen típusút választ, akkor ő a klasszikus eleganciát képviseli azokkal a darabokkal. A maxikat a redők teszik nagyon egyedivé és csodálatossá. Ezek tipikusan olyan darabok amik nagyon jól kombinálhatóak, sok fajtájú, sok féle felsővel és kiegészítőkkel lehet feldobni ezeket a darabokat. Ha ilyen szoknyát veszek fel, választasz ki és teszed be a gardróbod darabjai közé, akkor tudd,hogy oszlopos alakod lesz tőle, hiszen ilyenné formál. Ezek a szoknyák optikailag csalnak a vonalak, és a redők miatt, hiszen vékonyabbá teszi egy nő alakját, és sokkal karcsúbbnak tűnik, mint amilyen eredetileg.
Már a tavalyi évben is divatban voltak ezek a darabok, de leginkább csak most éleződtek ki.
A hazai üzletekben egyre jobban bővül a választék, hónapról-hónapra egyre több mintájú, egyre több féle darab jelenik meg. Az ára annyi, amennyi. Én néha sokallom ezeket a nullákat ott a szám legvégén, amik ott kullognak, de van melyik teljesen jogosan "drága".
Színvilágban itthon nem túl bő a választék, nem úgy mint külföldön.

Úgy gondoltam,hogy ha már a maxiszoknyákról írok, akkor be is mutatok nektek pár darabot, amiket meg is találtok még a leárazásokon is. Direkt leárazottakat választottam ki.
1.: Bershka- 6.995 Ft (B)
2.: Bershka- 6.995 Ft (B
3.: Bershka- 4.595 Ft (B
4.: Bershka- 6.995 Ft (B













A minik tipikusan azok a szoknya fajták, amiből ezer és ezer darab található meg. Van belőle márkásabb, de olcsóbban is megtalálható. Bár én a márkák, és a biztonságok híve vagyok a ruhaneműk terén, ezért is én csak a márkásakat ajánlom,mert abból is száz százalékosan találhattok olcsóbban is, hiszen ezerszer jobb mint a pár száz forintos szoknyák. Ki tudja miből van, ki tudja honnan jött, ki tudja ki hordta és ki tudja miért ilyen olcsó, és,hogy meddig tart vajon?! De mindenki eldöntheti,hogy minek a híve, és természetesen,hogy mit engedhet meg magának, a pénztárcája keretein belül.
A minik felhozatala nagyon széles körű amint ezt az előbb is leírtam, a legelején. De ami a legfontosabb és a legbiztosabb,hogy az idei tomboló nyár a mintás szoknyák éve, a motívumoké. De fontos,hogy mindenki a saját alakjának megfelelően keresse a mintás darabokat, hiszen optikailag azok is mindenkin máshogy csalnak, van akiből eltüntetnek, van akiből meg hozzátesznek, és kiemelik minden, számára előnytelen, és nem tetsző testrészét, esetleg adottságait, ami ellen sajnos nem tud mit tenni.
Ha mindenképpen szeretnél nyárra beszerezni egy szoknyát, amit én ajánlok és bátran vegyetek is. És ha te nem éppen a bátrak közé tartozol, de egy darabon a tekinteted szinte mereven megállt, és magával hurcolt, és belopta magát a te szívedbe, de nem vagy merész, akkor válaszd az egyszerű, egyszínű darabokat, azok is nagyon szépek, és jól kombinálhatóak.
Aki pedig szintén szeretne szoknyát, de ő inkább a "régiesebb", visszafogottabb, de mégis divatos darabokat kedveli, annak a sötétkék, és a farmer miniket ajánlom inkább.
Az ilyen darabok leginkább a visszafogottabbak jellemzik az embereket. Nem mindenki mer bevállalni más, különös varrásúakat. Az elöl tér fölé érő, és hátul boka környékéig lelógó darabok, egyszínűekben még irodákban, kisebb ünnepségeken, kerti bulikon is nagyon megállja a helyét, esetleg egy esti sétán is jól néznek ki. Ha nem akarjátok a külvilágnak azt mutatni,hogy ti milyen konzervatívak, egyszerűek, határozottak és visszafogottak vagytok, ami persze nem baj, akkor ajánlom nektek a farmer anyagból, esetleg a farmer hatású szabásúakat, amiket a Zara fogasain is megtalálhattok. A mintás, ceruzaszoknyák is nagyon szépek, és teljes mértékben kombinálhatóak. Nagyon divatos is, hiszen csábítóan hat ha a formás, női lábak kivillannak elöl. A ceruza forma óriási divat lett, és sokan szívesen hordják, egy díszes blúzzal, esetleg egy egyszerű toppal is nagyon jól kombinálható, ha egy adott kiegészítővel feldobjátok, ami szinte megkoronázza a végeredményt.

Remélem tetszett nektek ez a rész is, ha igen akkor kommentbe írjátok le,hogy nektek melyik darab tetszett, esetleg melyik lóg a gardróbotokban, vagy melyiket szeretnétek ha ott lenne. 

2013. július 9., kedd

Forest

My photographer is came home successfully and brunette. Therefore the outfit posts are also returned. As I read some of you are rejoiced for it. I bought my pants at the H&M on a sale on the last weekend. Almost throwing after the people the smaller pants and tops. So when I saw these pants I immediately felt: I have to take this. The top is a Bershka, with simple lace embellishment. It is long been a favorite, mainly because of the color, as it is not so blue I wear chuncks, such deeo blue. I'v been buying shoes today so I got up this Deichmann studded piece of myself, but unfortunately always breaks open my leg, it happened fourth time, but for me it is still a great love towards my footwear!
xoxo, Berni.


A fotósom sikeresen, és gyönyörű barnán hazatért. Ezért az outfit posztok is szintén visszatértek. Aminek páran, ahogyan olvastam örültök. A nadrágomat a H&M-ben vettem a leárazáson az előző héten, hétvégén. Szinte dobálják az ember után a kisebbnél, kisebb rövidnadrágokat, és a felsőket is. Így mikor megláttam ezt a nadrágot, rögtön éreztem: nekem meg kell vennem. A felső egy Bershka, sima csipkés darab, régóta nagy kedvencem, főleg a színe miatt, hiszen nem nagyon hordok ennyire kék darabokat, ilyen mélykékeket.
Ma voltam cipőt venni,így ezt a Deichmann szegecses darabot kaptam fel magamra, bár sajnálatosan mindig feltöri a lábamat, vagy négyszer sikerült neki, de számomra még mindig nagy a szerelem a lábbelim felé!
Puszi,Berni.







Felső- Bershka
Nadrág- H&M
Cipő- Deichmann
Nyaklánc- Tiffany &Co.